Παραιτήθηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC για «ιατρικούς λόγους»

Παραιτήθηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιστής του BBC για «ιατρικούς λόγους» Facebook Twitter
φωτ.: YouTube
0

Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς παραιτήθηκε και αποχώρησε από το BBC, δήλωσε η εταιρεία.

Ένας εκπρόσωπος του BBC είπε: «Ο Χιου Έντουαρντς παραιτήθηκε σήμερα και αποχώρησε από το BBC. Μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας, ο Χιου εξήγησε ότι η απόφασή του ελήφθη με βάση τις ιατρικές συμβουλές των γιατρών του. Το BBC αποδέχτηκε την παραίτησή του, η οποία πιστεύει ότι θα επιτρέψει σε όλα τα μέρη να προχωρήσουν. Δεν πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Ο Έντουαρντς, 62 ετών, τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από τον τηλεοπτικό σταθμό τον Ιούλιο του περασμένου έτους, λόγω ισχυρισμών ότι έλαβε ακατάλληλες εικόνες από έναν έφηβο με αντάλλαγμα χρήματα. Η ανακοίνωση της Δευτέρας ήρθε τρεις εβδομάδες αφότου οι Times ανέφεραν ότι ο Έντουαρντς θα εξακολουθούσε να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής της εταιρείας στους ετήσιους λογαριασμούς του Ιουλίου, έχοντας κερδίσει έως και 439.000 λίρες πέρυσι παρά την αναστολή. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο Έντουαρντς δεν έλαβε αποζημίωση.

Αναφέρθηκε ότι τα αφεντικά του BBC προετοιμάστηκαν για αντιδράσεις σχετικά με τον Έντουαρντς που έπαιρνε τον εξαψήφιο μισθό του παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός εκπομπής για οκτώ μήνες. Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής της εταιρείας, με μισθό 435.000-439.999 £ το έτος 2022-23, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεση της εταιρείας. Αυτό ήταν από 410.000-414.000 £ το προηγούμενο έτος.

Ο Έντουαρντς δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση από τότε που ονομάστηκε ως παρουσιαστής του BBC στο επίκεντρο των καταγγελιών. Ο βετεράνος παρουσιαστής, σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, αντιμετώπιζε «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και, αφού προέκυψε η διαμάχη, είχε λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη αφού βίωσε ένα «σοβαρό επεισόδιο». Είπε ότι θα «απαντούσε στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί όταν θα ήταν αρκετά καλά για να το κάνει».

Ο Έντουαρντς ήταν εδώ και πολύ καιρό μία σταθερά στην κάλυψη μεγάλων πολιτικών και βασιλικών γεγονότων. Ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο BBC και παρουσίασε κάλυψη της κηδείας της. Επίσης, ήταν βασικός παρουσιαστής στην εκπομπή της στέψης του βασιλιά πέρυσι.

Ο Έντουαρντς ήταν ανταποκριτής του Γουέστμινστερ για 13 χρόνια και έπαιξε βασικό ρόλο στο πολιτικό ρεπορτάζ του BBC, αναλαμβάνοντας την εκλογική κάλυψη από τον μακροχρόνιο Ντέιβιντ Ντίμπλμπι το 2019. Είπε στους Radio Times το 2019: «Θα σας πω ένα μυστικό: η πρώτη φορά που ένας ανώτερος διευθυντής του BBC μου έριξε αυτό το δόλωμα ήταν το 1992. Άρα ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου από τότε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM