«Απαράδεκτη η άρνηση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα»

«Απαράδεκτη η άρνηση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα» Facebook Twitter
0

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτς, καταδίκασε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως «απαράδεκτη» την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 δεν καθιστούσε γενοκτονία.

Οι δηλώσεις του κ. Νίκολιτς είναι «αντίθετες στα νομικά και στα πραγματικά ευρήματα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», είπε ο Μπράμερτς στη χθεσινή ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ο γενικός εισαγγελέας εκτίμησε ότι «τέτοια ρητορική αποτελεί βήμα προς τα πίσω, επιδεινώνει τον πόνο των θυμάτων και απειλεί την εύθραυστη διαδικασία συμφιλίωσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Κριτική στον Τόμισλαβ Νίκολιτς λόγω της «άρνησης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα» απηύθυναν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας στον ΟΗΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM