Συλλήψεις για τις διαδηλώσεις στον Καναδά

Συλλήψεις για τις διαδηλώσεις στον Καναδά Facebook Twitter
0

Κατά την διάρκεια διαδηλώσεων τις τελευταίες βδομάδες στον Καναδά, συνελήφθησαν με την κατηγορία πρόκλησης ζημιών, τέσσερις φοιτητές κι ανάμεσα τους η κόρη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Αμίρ Καντίρ, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης για τη συμμετοχή του σε διαδήλωση που είχε κηρυχθεί παράνομη από την αστυνομία.

Η σύλληψη της Γιάλντα Μασούφ Χαντίρ ήταν πρώτο θέμα όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Κεμπέκ. Παρουσιάστηκαν εικόνες της νεαρής να βγαίνει με χειροπέδες από το σπίτι της, ενώ στην είσοδο του σπιτιού υπήρχε ένα τεράστιο πανό στο οποίο αναγραφόταν: «όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι υποχρέωση». Το σύνθημα αναφερόταν στον ειδικό νόμο που ψηφίσθηκε στις 18 Μαίου στο Κεμπέκ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συνωμοσία, για εκφοβισμό μέλους της Βουλής και για προτροπή σε πράξεις τρομοκρατίας.

Η διαμάχη ανάμεσα στους φοιτητές και την περιφερειακή κυβέρνηση του Κεμπέκ ξέσπασε από την αύξηση των διδάκτρων των Πανεπιστημίων κατά σχεδόν 75 τοις εκατό. Σε απάντηση, οι φοιτητές κατέβηκαν σε απεργία, προσελκύοντας και πολλούς ανθρώπους που είναι αναστατωμένοι με λιτότητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ