Επτά αγνοούμενοι στη νοτιοανατολική Γαλλία από τις σφοδρές καταιγίδες

Επτά αγνοούμενοι στη νοτιοανατολική Γαλλία από τις σφοδρές καταιγίδες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τα σωστικά συνεργεία στη νοτιοδυτική Γαλλία αναζητούν επτά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, που αγνοούνται μετά τις σφοδρές καταιγίδες που σάρωσαν το νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν με αυτοκίνητο γέφυρες πάνω από ποταμούς που είχαν υπερχειλίσει, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές.

Μια τετραμελής οικογένεια, μεταξύ τους δύο παιδιά ηλικίας 4 και 13 ετών, παρασύρθηκε από χειμάρρους, καθώς επιχειρούσε να διασχίσει με αυτοκίνητο, γύρω στις 23.30 το Σάββατο (9/3), μια πλημμυρισμένη γέφυρα, στο Γκαρντόν α Ντιόν, βόρεια της Νιμ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Φρεντερίκ Λουαζό, γενικός γραμματέας της περιφέρειας.

Οι αρχές αναζητούν σήμερα τον πατέρα της οικογένειας και τα δύο παιδιά. Η μητέρα, μια 40χρονη που επέβαινε επίσης στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε από τους διασώστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο Ντιόν, σήμερα, ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το χωριό και τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Γκαρ, που υπερχείλισε, την ώρα που δυνάμεις της πυροσβεστικής πραγματοποιούσαν έρευνες στο έδαφος, με τη βοήθεια ντρόουν και σκύλων, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί τοπική ώρα, οι υπηρεσίες διάσωσης ενημερώθηκαν από δύο επιβάτες αυτοκινήτου ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προτού χάσουν την επαφή με εκείνους, στο Γκουνταργκές, στο διαμέρισμα του Γκαρ. Περίπου 30 πυροσβέστες, με τη συνδρομή έξι διασωστών ορμητικών νερών, ένα ντρόουν και ένα ελικόπτερο της υπηρεσίας Πολιτικής Ασφαλείας πραγματοποιούν έρευνες για τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στο όχημα επέβαιναν δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 50 ετών, που μετέβαιναν στην Ισπανία.

Ένας οδηγός αυτοκινήτου, βελγικής υπηκοότητας, αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, αφότου επιχείρησε με το όχημα να διασχίσει μια πλημμυρισμένη γέφυρα γύρω στις 18.45 τοπική ώρα στο Γκανιέρ (Γκαρ) κι ενώ τον δρόμο είχε κλείσει ο δήμος κι ένας αστυνομικός είχε ζητήσει ευθέως από τον οδηγό να μην περάσει από το σημείο.

Στο γειτονικό διαμέρισμα Αρντές, ένας άνδρας επίσης αγνοείται από χθες το βράδυ στο χωριό Σεν Μαρτέν ντε Βαλαμάς, αφότου ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Το Γκαρ και άλλα έξι διαμερίσματα τέθηκαν χθες σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που συνδέονται με την καταιγίδα Monica, η οποία σάρωσε ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM