Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο νησί Σουμάτρα

Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο νησί Σουμάτρα Facebook Twitter
Φωτ: youtube
0

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε αγνοούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή Πεσισίρ Σελατάν της επαρχίας Δυτικής Σουμάτρας, εξωθώντας περίπου 46.000 ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί. Πέντε αγνοούνται», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντόνι Γκουσριζάλ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της περιοχές. Ερείπια και συντρίμμια από τις καταστροφές εμποδίζουν το έργο των διασωστών, συμπλήρωσε.

Το Σάββατο το βράδυ (τοπική ώρα), συνεχίζονταν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές του Πεσισίρ Σελατάν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Τουλάχιστον 14 σπίτια θάφτηκαν από την κατολίσθηση, περισσότερα από 20.000 σπίτια πλημμύρισαν και οκτώ γέφυρες κατέρρευσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM