Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τελέστηκε χθες στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού. 

Ο γάμος τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριλιάδη που το είχαν ανακοινώσει μέσω αγγελίας σε εφημερίδα. 

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής» έγραφε η αγγελία.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έχουν χτίσει μια ζωή μαζί. Το ζευγάρι αγόρασε μαζί ένα σπίτι και ξεκίνησε μια οικογένεια. Ωστόσο, μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Αυτό φυσικά άλλαξε με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε πρόσφατο αφιέρωμα του πρακτορείου Bloomberg αναναφερόταν το συγκεκριμένο ζευγάρι ως παράδειγμα για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στις ζωές των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, περιλαμβάνοντας και δηλώσεις του Σταύρου Γαβριλιάδη.

«Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί» λέει μιλώντας στο πρακτορείο ο 52χρονος αλλεργιολόγος, που δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί τι θα απογίνει ο γιος του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του, ή εάν θα του επιτρέπεται να πηγαίνει να παίρνει τα δίδυμα (μη βιολογικά) παιδιά του από το σχολείο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «οι πέντε τους θα θεωρούνται επιτέλους οικογένεια στα μάτια του νόμου, όχι "άγνωστοι"».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM