Σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν τη θεωρία συνωμοσίας για τη Σουίφτ και τον Μπάιντεν

Σχεδόν 1 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν τη θεωρία συνωμοσίας για τη Σουίφτ και τον Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Τέιλορ Σουίφτ συμμετέχει σε μια συνωμοσία για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί; Κι όμως, σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανός το πιστεύουν αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση. 

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας άρχισε να κυκλοφορεί σε δεξιά ΜΜΕ όταν έγινε γνωστή η σχέση της Τέιλορ Σουίφτ με τον σταρ του NFL, Τράβις Κέλσι. Μάλιστα, η εν λόγω θεωρία συνωμοσίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στήθηκε» το Super Bowl, για να το κατακτήσει η ομάδα του αγαπημένου της ποπ σταρ.  

Στη δημοσκόπηση που έκανε το πανεπιστήμιο Monmouth, το 18% δήλωσαν ότι πιστεύουν αυτή τη θεωρία συνωμοσίας. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 71% αυτών που έδωσαν αυτή την απάντηση είναι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ το 83% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Το 73% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι ισχύουν τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας για την Τέιλορ Σουίφτ, ενώ το 9% δεν ξέρουν τι ισχύει. Τέλος, το 46% των ερωτηθέντων είχαν ακούσει αυτή τη θεωρία. 

«Η δήθεν συνωμοσία με την Τέιλορ Σουίφτ βρίσκει ανταπόκριση σε ένα σεβαστό αριθμό υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο Πάτρικ Μάρεϊ, διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Monmouth. «Ακόμη και πολλοί που δεν την είχαν ακούσει προτού τους ρωτήσουμε, θεώρησαν πιστευτή αυτή την ιδέα», συμπλήρωσε. 

Στις προεδρικές εκλογές του 2020, η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε τον Τζο Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος φέρεται να επιδιώκει να επαναληφθεί αυτό φέτος. Πριν από το Super Bowl, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα έκανε κάποιου είδους παρέμβαση στο ημίχρονο, για να υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν. 

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά οι Chiefs του Τράβις Κέλσι νίκησαν, κάτι που υποτίθεται ότι ήταν κομμάτι του «πανούργου» σχεδίου του Μπάιντεν, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας. Πάντως, η ομάδα του Αμερικανού προέδρου τρόλαρε αυτή τη φήμη με ένα meme

Μετά τη νίκη των Chiefs, αναρτήθηκε στο Twitter μια φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν στην οποία τα μάτια του «πετούν» λέιζερ, ενώ το σχόλιο ήταν: «Όπως το σχεδιάσαμε». 

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει πως θα ήταν «προδοσία» από μέρους της Τέιλορ Σουίφτ να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν, επειδή η τραγουδίστρια έχει επωφεληθεί από νόμο για τα δικαιώματα από τις υπηρεσίες streaming, που πέρασε επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM