ΗΠΑ: Έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στους θεατές συναυλίας - Δύο νεκροί

ΗΠΑ: Έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στους θεατές συναυλίας - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Ένας 35χρονος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στους θεατές μίας συναυλίας, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός, ο Μάικλ Έιβερι υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρότσεστερ. Ο 35χρονος νοίκιασε ένα όχημα SUV στο αεροδρόμιο του Ρότσεστερ στις 30 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, αγόρασε δοχεία με βενζίνη από διάφορα καταστήματα της περιοχής και περίπου στις 00:52 της Δευτέρας έφτασε στο Kodak Center του Ρότσεστερ, όπου μόλις είχε ολοκληρωθεί μία συναυλία.

Τη στιγμή που οι θεατές της συναυλίας αποχωρούσαν από το Kodak Center, ο 35χρονος κατηύθυνε το ενοικιαζόμενο όχημα εναντίον ενός αυτοκινήτου, που εκείνη την ώρα έβγαινε από το πάρκινγκ. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν οι δύο επιβάτες, ενώ εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης, το όχημα έπεσε πάνω στον κόσμο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 9 πεζούς.

Για την ώρα, οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει το κίνητρο του 35χρονου καθώς επίσης δεν έχουν εντοπίσει αν είχε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρότσεστερ, Ντέιβιντ Σμιθ είπε πως ύστερα από συζητήσεις που είχαν αστυνομικοί με την οικογένειά του αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είχε κάποιο «αδιάγνωστο πρόβλημα ψυχικής υγείας». Τόσο η τοπική αστυνομία όσο και το FBI θα συνεχίσουν την έρευνα της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο ειδικός πράκτορας Τζέρεμι Μπελ, ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος του FBI, επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία εμπλέκεται στις έρευνες, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. «Μπορώ να σας πω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει καμία απόδειξη ιδεολογικής σύνδεσης (του δράστη) με τρομοκρατία, εγχώρια ή διεθνή».

Ο δήμαρχος του Ρότσεστερ, Μαλίκ Έβανς δήλωσε: «Όλοι μας εδώ έχουμε ακόμη πολλά ερωτηματικά. Γιατί στο Ρότσεστερ; Γιατί στο Σίρακιουζ; Γιατί όλα αυτά τα μπιτόνια βενζίνης; Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα ερευνούμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM