Σαμπάνια αξίας πάνω από 100.000€ αγόρασε η Βουλή των Λόρδων

Σαμπάνια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σαμπάνια αξίας σχεδόν 90.000 λιρών (103.963 ευρώ) αγοράστηκε για εκδηλώσεις εντός της Βουλής των Λόρδων και από το κατάστημα δώρων της την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Το ποσό αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών.

Λεπτομέρειες για τα έξοδα σχετικά με την αγορά της σαμπάνιας - που αντιστοιχεί σε 1.589 μπουκάλια - παρείχε το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), το οποίο ισχυρίστηκε ότι αυτό αποδεικνύει ότι οι λόρδοι «δεν έχουν επαφή» με την εποχή και την κρίση του κόστους ζωής. «Ένα κοινοβούλιο στο οποίο μη εκλεγμένοι λόρδοι πίνουν τέτοια ποτά και εισπράττουν 342 λίρες την ημέρα μόνο και μόνο για να εμφανίζονται, δεν είναι ένα κοινοβούλιο κατάλληλο να εκπροσωπεί σωστά τον λαό», δήλωσε ο Τόμι Σέπαρντ, βουλευτής του SNP στο ανατολικό Εδιμβούργο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετικό αίτημα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αγοράστηκαν 1.589 μπουκάλια σαμπάνιας με συνολικό κόστος 88.987 λίρες (102.793,33 ευρώ) περίπου 56 λίρες η καθεμία. Το κόστος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το σύνολο του 2022, όταν πωλήθηκαν 1.580 φιάλες με κόστος 85.462 λίρες.

Το SNP δεν έχει εκπροσώπους στη Βουλή των Λόρδων λόγω της αντίθεσής του στο μη εκλεγμένο δεύτερο σώμα. «Οι ψηφοφόροι θα ανατριχιάσουν όταν ακούσουν ότι, ενώ εκείνοι αγωνίζονταν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των νοικοκυριών τους και να πληρώσουν για τα βασικά, όπως τα ψώνια και οι λογαριασμοί ενέργειας, οι μη εκλεγμένοι λόρδοι έπιναν σαμπάνια», πρόσθεσε ο Σέπαρντ. «Το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από την κρίση του κόστους ζωής με το βιοτικό επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα και αμέτρητα νοικοκυριά οδηγήθηκαν στη φτώχεια και τη στέρηση, μια πραγματικότητα ξένη προς τους λόρδους και τον πλούσιο τρόπο ζωής τους», ανέφερε.  

Τι απαντάει η Βουλή των Λόρδων για τη σαμπάνια 

Εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων από την πλευρά του δήλωσε ότι όλη η ποσότητα αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, που αγοράστηκε από στη Βουλή των Λόρδων έγινε με κέρδος.

«Το μεγαλύτερο μέρος της σαμπάνιας που πωλείται από τη Βουλή των Λόρδων αγοράζεται από τους επισκέπτες στο κατάστημα δώρων και καταναλώνεται μακριά από το κοινοβούλιο από το κοινό, ή πωλείται σε οργανισμούς για εκδηλώσεις δεξιώσεων ή σε άτομα που κάνουν κάποια εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Δεν πληρώνεται από τον φορολογούμενο», απάντησε.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM