Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν συντονίζεται με την Τουρκία»

Όρμπαν: Απροθυμία στους βουλευτές της κυβέρνησης να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία ανάμεσα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Ουγγαρία να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Χαρακτηριστικά, ο Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «θα καθοριστεί από το ουγγρικό κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές επιδεικνύουν «απροθυμία» σχετικά με την εν λόγω επικύρωση.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου υποστήριξε επίσης ότι η Ουγγαρία δεν συντονίζεται με την Τουρκία ώστε να εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι τα μόνα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία. Από την πλευρά της, η Άγκυρα αναφέρει πως η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία συγκεκριμένα πρόσωπα, που -κατά την Άγκυρα- έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Από την άλλη, η Βουδαπέστη κατηγορεί τους Σουηδούς πολιτικούς ότι συνηθίζουν να ασκούν κριτική στη συντηρητική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Βίκτορ Όρμπαν.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM