Ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση χιλιάδων λιρών στη δίκη κατά της Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: Σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της δίκης κατά της Mirror Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το τηλέφωνο του πρίγκιπα Χάρι χακαρίστηκε σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, και του επιδίκασε αποζημίωση χιλιάδων λιρών που οφείλει να του καταβάλει ο όμιλος της Mirror.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που μόλις βγήκε, ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση 140.600 λιρών έναντι της Mirror καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι 15 από τα 33 άρθρα της Mirror ήταν προϊόν πειρατείας τηλεφώνου ή άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό συνέβη σε «μέτριο βαθμό» αλλά «υπό τον προσεκτικό έλεγχο ορισμένων ατόμων» από τα τέλη του 2003 έως τον Απρίλιο του 2009.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί τη «μεγαλύτερη απόφαση», που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής στον νομικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο δούκας του Σάσσεξ εναντίον των εφημερίδων του ομίλου.

Ο πρίγκιπας Χάρι, είχε κατηγορήσει τον εκδότη της εφημερίδας για τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλες παράνομες πράξεις. Τον Ιούνιο αποτέλεσε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας εδώ και 130 χρόνια, που κατέθεσε στο δικαστήριο όταν εμφανίστηκε ως βασικός μάρτυρας σε δίκη. Συγκεκριμένα μήνυσε την MGN  και τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, περίπου άλλα 100 άτομα, ανάμεσά τους ηθοποιοί, αθλητές και διασημότητες, που απλώς είχαν σχέση με γνωστές προσωπικότητες, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σχετικά με ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές και παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011. Υποστήριξαν πως συντάκτες και στελέχη της MGN γνώριζαν και ενέκριναν τις παρανομίες, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον τους δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία. 

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε από την MGN για 15 χρόνια και ζήτησε αποζημίωση περίπου 440.000 λιρών. Ο εκδότης παραδέχτηκε την παράνομης συλλογής πληροφοριών εις βάρος του πρίγκιπα Χάρι και είπε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση μεγαλύτερη από 500 λίρες.

Με πληροφορίες από Reuters/SkyNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM