Αργεντινή: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Χαβιέρ Μιλέι- Η αγκαλιά με τον Ζελένσκι

Αργεντινή: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Χαβιέρ Μιλέι- Η αγκαλιά με τον Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος της Αργεντινής και μίλησε για «απότομο, επώδυνο δημοσιονομικό σοκ για να διορθώσει τη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από μια προσαρμογή σοκ», δήλωσε στα σκαλοπάτια του Κογκρέσου της Αργεντινής φορώντας την προεδρική κορδέλα, με πλήθη υποστηρικτών του να ζητωκραυγάζουν, παρά το γεγονός ότι ο Χαβιέρ Μιλέι είπε ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον. «Δεν υπάρχουν λεφτά», ανέφερε.

Αν και στην παρθενική ομιλία του ως πρόεδρος της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, τόνισε ότι τα κύρια βήματα θα περιλαμβάνουν μια δημοσιονομική προσαρμογή ισοδύναμη με το 5% του ΑΕΠ της χώρας μέσω περικοπών που, όπως είπε, θα επιβαρύνουν «το κράτος και όχι τον ιδιωτικό τομέα».

Το «παρών» στην ορκωμοσία του Χαβιέρ Μιλέι έδωσε και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε φωτογραφίες, μάλιστα, φαίνονται και οι ένθερμοι εναγκαλισμοί τους. 

Ακόμη, στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς.

Ο ακροδεξιός οικονομολόγος εξελέγη με διαφορά πρόεδρος της Αργεντινής τη 19η Νοεμβρίου, εξέλιξη που ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, βυθισμένη σε βαθιά κρίση, για την αντιμετώπιση της οποίας υπόσχεται θεραπεία σοκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM