Αργεντινή: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Χαβιέρ Μιλέι- Η αγκαλιά με τον Ζελένσκι

Αργεντινή: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Χαβιέρ Μιλέι- Η αγκαλιά με τον Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος της Αργεντινής και μίλησε για «απότομο, επώδυνο δημοσιονομικό σοκ για να διορθώσει τη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από μια προσαρμογή σοκ», δήλωσε στα σκαλοπάτια του Κογκρέσου της Αργεντινής φορώντας την προεδρική κορδέλα, με πλήθη υποστηρικτών του να ζητωκραυγάζουν, παρά το γεγονός ότι ο Χαβιέρ Μιλέι είπε ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον. «Δεν υπάρχουν λεφτά», ανέφερε.

Αν και στην παρθενική ομιλία του ως πρόεδρος της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, τόνισε ότι τα κύρια βήματα θα περιλαμβάνουν μια δημοσιονομική προσαρμογή ισοδύναμη με το 5% του ΑΕΠ της χώρας μέσω περικοπών που, όπως είπε, θα επιβαρύνουν «το κράτος και όχι τον ιδιωτικό τομέα».

Το «παρών» στην ορκωμοσία του Χαβιέρ Μιλέι έδωσε και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε φωτογραφίες, μάλιστα, φαίνονται και οι ένθερμοι εναγκαλισμοί τους. 

Ακόμη, στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς.

Ο ακροδεξιός οικονομολόγος εξελέγη με διαφορά πρόεδρος της Αργεντινής τη 19η Νοεμβρίου, εξέλιξη που ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, βυθισμένη σε βαθιά κρίση, για την αντιμετώπιση της οποίας υπόσχεται θεραπεία σοκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ