«Είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι στον κόσμο»: Η σκυλίσια ζωή του Χαβιέρ Μιλέι

«Είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι στον κόσμο»: Η σκυλίσια ζωή του Χαβιέρ Μιλέι Facebook Twitter
Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Μιλέι υιοθέτησε έναν αγγλικό μολοσσό που ονόμασε Κόναν. Φωτ.: Marcelo Dubini/Caras
0

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΕΣ εκκεντρικότητες που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του, τίποτα ίσως δεν έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική σταθερότητα του νέου Προέδρου της Αργεντινής από τους στενούς συμβούλους του: τον Κόναν, τον Μάρεϊ, τον Μίλτον, τον Ρόμπερτ και τον Λούκας.

Ήταν άλλωστε οι πρώτοι τους οποίους ευχαρίστησε όταν τερμάτισε πρώτος στις προκριματικές εκλογές της χώρας τον περασμένο Αύγουστο. Μόνο που δεν πρόκειται για ανθρώπους. «Ποιος άλλος;» έλεγε τότε ο Χαβιέρ Μιλέι. «Τα τετράποδα παιδιά μου», αναφερόμενος βεβαίως στα πέντε σκυλιά του, τα οποία έχει αποκαλέσει «τους καλύτερους σχεδιαστές της στρατηγικής μου».

Ο Μιλέι είναι πεπεισμένος ότι τα σκυλιά τον συμβουλεύουν σε διάφορους τομείς: ένα στην πολιτική, ένα άλλο στα οικονομικά και ένα άλλο του δίνει γενικές συμβουλές.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Μιλέι υιοθέτησε έναν αγγλικό μολοσσό που ονόμασε Κόναν, μια αναφορά στην ταινία «Κόναν ο βάρβαρος» του 1982 με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο Αργεντινός δημοσιογράφος και ανεπίσημος βιογράφος του Μιλέι (ο τίτλος της βιογραφίας είναι "El Loco", δηλαδή «Ο τρελός»), Χουάν Λουίς Γκονζάλεθ έγραψε στους Buenos Aires Times ότι το μεγαλόσωμο κατοικίδιο έγινε, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Μιλέι, η «αληθινή και μεγαλύτερη αγάπη του» και ότι τον έβλεπε «κυριολεκτικά ως γιο του».

Ο Μιλέι, ο οποίος δεν έχει παντρευτεί ποτέ και είναι άτεκνος, έχει πιστώσει στον σκύλο των 100 κιλών ότι ήταν ο πιο στενός και έμπιστος φίλος του και ότι στάθηκε πάντα στο πλευρό του σε δύσκολες και μοναχικές στιγμές.

Όταν ο Κόναν πέθανε το 2017, ο Μιλέι φέρεται να επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με το αγαπημένο του κατοικίδιο. Ήταν σε αυτή την τηλεπαθητική συνομιλία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, που ο Κόναν του μετέφερε την αποστολή για την οποία τον προόριζε ο Θεός: να γίνει Πρόεδρος της Αργεντινής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής, ο Μιλέι πιστεύει ότι ο ίδιος και ο Κόναν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μια προηγούμενη ζωή πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια ως μονομάχος και λιοντάρι στο ρωμαϊκό Κολοσσαίο, αλλά δεν πάλεψαν μεταξύ τους επειδή ήταν γραφτό να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο μέλλον.

Το 2018, ο Μιλέι προχώρησε στην καταβολή περίπου 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters και τους New York Times, στην αμερικανική εταιρεία PerPETuate για να κλωνοποιήσει τον Κόναν χρησιμοποιώντας το DNA του, κάτι που ο Μιλέι φέρεται να σχεδίαζε να κάνει εδώ και καιρό. Η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα πέντε κουτάβια, στα οποία ο Μιλέι έδωσε τα ονόματα του αυθεντικού Κόναν και των οικονομολόγων Μάρεϊ Ρόθμπαρντ, Μίλτον Φρίντμαν και Ρόμπερ Λούκας. Ο Μιλέι αναφέρεται τακτικά στον Κόναν τον νεότερο ως γιο του –τον οποίον δεν διαχωρίζει από τον αρχικό Κόναν– και στα άλλα τέσσερα σκυλιά ως «εγγόνια» του.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Αύγουστο στην ισπανική εφημερίδα 20minutos, ο Γκονζάλεθ δήλωσε ότι ο Μιλέι «είναι πεπεισμένος ότι τα σκυλιά τον συμβουλεύουν σε διάφορους τομείς: ένα στην πολιτική, ένα άλλο στα οικονομικά και ένα άλλο του δίνει γενικές συμβουλές».

Όταν ρωτήθηκε από τον Economist τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις αναφορές για το αντισυμβατικό κυνοκρατούμενο γραφείο του, ο Μιλέι δεν το αρνήθηκε, απεναντίας έδειξε περήφανος: «Τι λένε, ότι τα σκυλιά μου καθορίζουν τις στρατηγικές μου; Ότι είναι σαν μια επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού; Είναι η καλύτερη επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού στον κόσμο. Πείτε μου: πότε κάποιος που βρισκόταν εντελώς εκτός συστήματος πέτυχε αυτό που πετύχαμε εμείς μέσα σε δύο χρόνια; Αν ισχύει αυτό, τότε ναι, είναι οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές στον κόσμο».

Με στοιχεία από το Time

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστικές Συγκοινωνίες: Mια αθόρυβη ιδιωτικοποίηση που προκαλεί κρότο

Ρεπορτάζ / Αστικές Συγκοινωνίες: Mια αθόρυβη ιδιωτικοποίηση που προκαλεί κρότο

Τα πρόσφατα ατυχήματα με αστικά λεωφορεία φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα της εκχώρησης συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και καταγγελίες για θεσμικές αστοχίες. Οι εμπλεκόμενες πλευρές μιλάνε στη LiFO.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ένα ελληνο-αλβανικό ανήκειν εν τη γενέσει;

Guest Editors / Μεταξύ ελληνικότητας και αλβανικότητας 

Μια έρευνα επιβεβαιώνει ότι η αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα αναδιαμορφώνει ριζικά τις έννοιες της ταυτότητας και του ανήκειν, αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις και τις προοπτικές αυτής της νέας πραγματικότητας.
ΙΛΙΡΙΝΤΑ ΜΟΥΣΑΡΑΙ
ΕΠΕΞ Ο μυστηριώδης κύριος Sweetman και η απίθανη ιστορία του σκοτεινού οξυγόνου

Περιβάλλον / Ο μυστηριώδης κύριος Sweetman και η απίθανη ιστορία του σκοτεινού οξυγόνου

Άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τη θαλάσσια ζωή και μπλόκαρε, έστω προσωρινά, τα σχέδια για εξορύξεις στον ανεξερεύνητο βυθό. Ο Andrew Sweetman μιλά στη LiFO για την έρευνα που έγινε απροσδόκητα viral και συγκρούστηκε με κολοσσούς, πολιτικές αποφάσεις και… το TikTok.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανακαλύφθηκε ο εχθρός

Ακροβατώντας / Ανακαλύφθηκε ο εχθρός

Τι σημασία έχουν τα μεγάλα σκάνδαλα, όταν η απειλή είναι μπροστά μας, όπως οι καραβιές Λίβυων και Σουδανών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων που καταφθάνουν στη νότια Κρήτη και εισβάλλουν ανεξέλεγκτα στην πατρίδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Δημήτρης Κανελλόπουλος: «Να μας αποκαλούν “εφημερίδα των συριζαίων”; Εντάξει... γελάμε»

Οπτική Γωνία / Δημήτρης Κανελλόπουλος: «Να μας αποκαλούν “εφημερίδα των συριζαίων”; Εντάξει... γελάμε»

Ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του e-tetRadio μιλά για την εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας τις τελικές συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για την κρίση της αριστεράς, την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και το μέλλον του Τύπου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Είμαι Ισραηλινός, κι αυτό λειτουργεί πια ως ετυμηγορία» 

Οπτική Γωνία / «Είμαι Ισραηλινός, κι αυτό λειτουργεί πια ως ετυμηγορία» 

Ο θεατρικός σκηνοθέτης Guy Ben-Aharon, που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, γράφει στη LiFO για την απόρριψη που βιώνει τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό ως Ισραηλινός που υποστηρίζει την ελευθερία της Παλαιστίνης. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Χρόνιες παθογένειες» vs ποινικών ευθυνών

Οπτική Γωνία / «ΟΠΕΚΕΠΕ: Χρόνιες παθογένειες» vs ποινικών ευθυνών

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή τη δικογραφία για Αυγενάκη και Βορίδη, αλλά η ΝΔ δεν βλέπει ποινικές ευθύνες υπουργών στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και επιμένει ότι πρόκειται για «διαχρονικές παθογένειες». 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Γιατί κανείς δεν μας προστατεύει από τον ανεξέλεγκτο θόρυβο;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν μας προστατεύει κανείς από τον ανεξέλεγκτο θόρυβο;

Η Κομισιόν στέλνει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν έχει υιοθετήσει τα απαραίτητα σχέδια δράσης για την ηχορρύπανση. Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας; Μιλά στη LiFO ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γεώργιος Παπανικολάου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας κανονικός αφελληνισμός

Οπτική Γωνία / Ένας κανονικός αφελληνισμός

Στη θέση εκείνων των ξένων που καλλιεργούσαν μια αληθινή σχέση με την Ελλάδα, πολλαπλασιάζονται τα φιμέ τζάμια των υπερπολυτελών τζιπ, αόρατοι και αδιάφοροι μεσάζοντες, αγοραστές επαύλεων που υπενοικιάζονται ή έχουν γίνει φρούρια με μικρούς ιδιωτικούς στρατούς τραμπούκων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Δημήτρης Νανόπουλος: «Ζούμε το τέλος του ανθρώπου και τη γέννηση ενός νέου τύπου ύπαρξης»

Οπτική Γωνία / Δημήτρης Νανόπουλος: «Ζούμε το τέλος του ανθρώπου και τη γέννηση ενός νέου τύπου ύπαρξης»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός μιλά για την προέλευση της συνείδησης, τoν εγκέφαλο ως κβαντική μηχανή και το μέλλον του ανθρώπου ως υβριδίου τεχνολογίας και βιολογίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η ομοφοβία δεν είναι ιδεολογική τοποθέτηση αλλά μια μορφή βίας»

Οπτική Γωνία / «Η ομοφοβία δεν είναι ιδεολογική τοποθέτηση αλλά μια μορφή βίας»

Ένα 13χρονο παιδί δεν άντεξε την ομοφοβία και έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Σάββας Σαββόπουλος εξηγεί πώς μπορούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να εντοπίσουν έγκαιρα τα σημάδια της αυτοκτονικής διάθεσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ