Διαγωνισμός για ρομπότ-διασώστες στις ΗΠΑ

Διαγωνισμός για ρομπότ-διασώστες στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με  Ρομποτική Πρόκληση η οποία θα στοιχίσει 36 εκατομμύρια δολάρια και στοχεύει στην ανάπτυξη ρομπότ νέες τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να σώζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Πιο αναλυτικά να αναφέρουμε πως τα ρομπότ δεν χρειάζεται να μοιάζουν εξωτερικά με τους ανθρώπους, αν και υπηρεσία δήλωσε πως θέλει ρομπότ που προσαρμόζονται και έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν ανθρώπινα εργαλεία, από εργαλεία χειρός μέχρι οχήματα οπότε οι μορφολογικές ομοιότητες με τα ανθρώπινα όντα θα βοηθούσαν.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν έως το τέλος το 2014.Οι συμμετέχοντες διεκδικούν έως και 2 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που καλούνται οι διαγωνιζόμενοι να κάνουν είναι η κατασκευή ρομπότ που θα μπορούν να δράσουν σε μια φυσική ή βιομηχανική καταστροφή όπως ένα πυρηνικό ατύχημα ανάλογο αυτού της Ιαπωνίας πέρυσι.

Η DARPA θέλει μηχανήματα, τα οποία δεν θα λειτουργούν μόνο υπό τον έλεγχο των ανθρώπων, αλλά θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους με φυσικό τρόπο. «Αυτή η πρόκληση θα δοκιμάσει τα όρια της ελεγχόμενης αυτονομίας στην αντίληψη και στη λήψη αποφάσεων, στην κινητικότητα κατά την άνοδο και την κάθοδο, στη επιδεξιότητα, τη δύναμη και την αντοχή σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο για ανθρώπινη χρήση, αλλά υποβαθμισμένο εξαιτίας της καταστροφής», εξηγεί ο διευθυντής προγραμμάτων της υπηρεσίας Τζιλ Πρατ. «Η ικανότητα προσαρμογής είναι επίσης σημαντική γιατί δεν γνωρίζουμε πού θα χτυπήσει η επόμενη καταστροφή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM