Τζόρτζια Μελόνι: Απάντησε με υπονοούμενο μητριαρχίας σε φεμινιστική επισήμανση

Τζόρτζια Μελόνι: Απάντησε με υπονοούμενο μητριαρχίας σε φεμινιστική επισήμανση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η δημοσιογράφος Λίλι Γκρούμπερ επιτέθηκε στην Τζόρτζια Μελόνι για την «πατριαρχική φιγούρα της» με αφορμή μια νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Ιταλία. 

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια Λίλι Γκρούμπερ, στην τηλεοπτική της εκπομπή που μεταδίδεται από το ιδιωτικό δίκτυο La 7, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι «αποτελεί έκφραση της πατριαρχικής κουλτούρας» και πρόσθεσε ότι «επέλεξε να την αποκαλούν "ο πρωθυπουργός της χώρας", παρά το ότι είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης» στον απόηχο της γυναικοκτονίας

Έτσι, η Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να αναρτήσει στο Instagram φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε με την κόρη της, λίγο μετά την γέννησή της, την μητέρα της και την γιαγιά της.

Στο κείμενό της, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «δεν ξέρω πώς καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να βρίσκουν το θράσος να χρησιμοποιούν και τις πιο φοβερές τραγωδίες για να επιτεθούν στην κυβέρνηση. Τώρα η νέα, ιδιαίτερη θεωρία, που υποστήριξε η Λίλι Γκρούμπερ στη χθεσινοβραδινή της εκπομπή, είναι ότι εγώ είμαι έκφραση μιας πατριαρχικής κουλτούρας, όπως συμπεραίνεται ξεκάθαρα από τη φωτογραφία αυτή, η οποία παρουσιάζει τέσσερις γενιές "πατριαρχικής κουλτούρας". Πραγματικά, δεν έχω λόγια».

Η Τζούλια Τσεκετίν δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, Φιλίπο Τουρέτα, λίγες μόλις ημέρες πριν πάρει το πτυχίο της, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στην Ιταλία για τη νέα γυναικοκτονία. 

Ο δράστης της γυναικοκτονίας συνελήφθη στην Γερμανία, κοντά στην Λειψία και αναμένεται να εκδοθεί στην Ρώμη τις επόμενες ημέρες. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας βρήκε την δύναμη να απευθύνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα λεκτικής και σωματικής βίας: «Μιλήστε, καταγγείλετε το τι περνάτε, μόνον έτσι μπορεί να σωθεί η ζωή σας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την αρχή του χρόνου στην Ιταλία έχουν σημειωθεί 105 γυναικοκτονίες. Σχεδόν όλες οι γυναίκες δολοφονήθηκαν από πρώην και νυν συντρόφους, ή από άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ