Οργή στην Γκάνα: Έκοψαν δέντρο 300 ετών

Οργή στην Γκάνα: Έκοψαν δέντρο 300 ετών Facebook Twitter
0

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Γκάνας, για να βρουν τους ανθρώπους που έκοψαν ένα διάσημο δέντρο 300 ετών, το οποίο κάποιοι πίστευαν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες. 

Το εν λόγω δέντρο κόλα χρονολογείται στο βασίλειο Ασάντι, τμήμα της σημερινής Γκάνας. Οι ντόπιοι λένε ότι το δέντρο φύτρωσε σε σημείο όπου ο γνωστός ιερέας Κόμφο Ανόκιε είχε φτύσει έναν καρπό κόλα στο χώμα, στις αρχές του 1700. 

Πολλοί ντόπιοι πίστευαν ότι οι ασπρόμαυροι καρποί του δέντρου μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθένειες και να «αντιμετωπίσουν» κατάρες. Πολλοί Γκανέζοι εξέφρασαν οργή, όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες του κομμένου δέντρου, στην πόλη Φεγιάσε. 

Το δέντρο βρισκόταν σε αυτοκινητόδρομο, αλλά κατά τη διάρκεια της κατασκευής του δεν κόπηκε, επειδή αποτελούσε πόλο έλξης τόσο για τους Γκανέζους όσο και ξένους τουρίστες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ