Συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη

Συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχή,ς Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στη Ραμάλα δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και έγινε πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ξεκαθάρισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν διά της βίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός και ο Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν για τις προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η σταθερότητα στη δυτική όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να σταματήσει η εξτρεμιστική βία εναντίον Παλαιστίνιων και να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για τέτοια περιστατικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. 

Από την πλευρά του, ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον Άντονι Μπλίνκεν ότι πρέπει να υπάρξει «αμέσως κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα.

Χθες, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μια κατάπαυση του πυρός θα επέτρεπε στη Χαμάς να ανασυνταχθεί. Η βία έχει αυξηθεί στη Δυτική Όχθη από τη στιγμή που ξέσπασε πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περισσότερες από 170 επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στις οποίες εμπλέκονται Εβραίοι έποικοι και το Ισραήλ έχει προβεί σε επανειλημμένες συλλήψεις εντός της Δυτικής Όχθης.

Το Παρίσι ζητά «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, δήλωσε σήμερα από την Ντόχα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και έκανε έκκληση για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία».

Τονίζει δε ότι η Γαλλία εργάζεται για να εγκριθεί ένα κείμενο για το σκοπό αυτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να προστατευθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια διεθνής ανθρωπιστική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγεία, το πόσιμο νερό, η ενέργεια και τα τρόφιμα καλώντας παράλληλα για ξεκάθαρες ενέργειες για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ