Η Ουκρανία καταγγέλλει τη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση από τις αρχές του 2023

Η Ουκρανία καταγγέλλει τη Ρωσία για τη μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του έτους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε στη χώρα τη μεγαλύτερη επίθεσή της από τις αρχές του 2023.

Η Ρωσία βομβάρδισε περισσότερες από 100 τοποθεσίες μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την Ουκρανία. «Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς», συμπλήρωσε στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός, αναφερόμενος στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Εξάλλου, έπειτα από ρωσική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρεμεντσούκ, στην κεντρική Ουκρανία- η οποία δεν προκάλεσε θύματα- χρειάστηκε η επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε, σύμφωνα με τον Κλιμένκο. 

Από τους βομβαρδισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην περιφέρεια του Χαρκόβου και άλλος ένας στη Χερσώνα. 

Παράλληλα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 18 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο ουκρανικά drones πάνω από τις περιφέρειες του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM