Ισπανία: Τουλάχιστον 4 νεκρά παιδιά μετά από φωτιά σε πολυκατοικία

Ισπανία: Τουλάχιστον τέσσερα νεκρά παιδιά μετά από φωτιά σε πολυκατοικία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από φωτιά σε τετραώροφη πολυκατοικία στην ισπανική πόλη Βίγκο.

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι όλοι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά ήταν ανήλικοι. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο χρονών ήταν.

Οκτώ άνθρωποι φέρονται να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 4 π.μ. σήμερα σε πολυκατοικία, που στεγάζει πέντε διαμερίσματα σε κάθε έναν από τους τέσσερις ορόφους του, σε μια γειτονιά που ονομάζεται As Travesas. Έχουν κινητοποιηθεί ψυχολόγοι για το περιστατικό. 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι ιατροδικαστές της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το κτίριο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση όταν οι θερμοκρασίες πέσουν. 

Το Βίγκο φημίζεται για τα χριστουγεννιάτικα φώτα του. Πέρυσι εγκαταστάθηκαν 11 εκατομμύρια φώτα LED σε περισσότερους από 400 δρόμους της.

Μια καταστροφική πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μούρθια της νοτιοανατολικής Ισπανίας τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους. Τα αίτια ερευνώνται ακόμη από την αστυνομία.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM