Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει- Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε

Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει- Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, τονίζοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα είναι μόνο η αρχή. 

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε 300.000 εφέδρους- αριθμό άνευ προηγουμένου- και επέβαλε ολοκληρωτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Κάτι που μπορεί να σημαίνει πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σχεδιάζει μια χερσαία επιχείρηση, ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς, σημειώνει το Reuters. 

Έπειτα από ώρες σφυροκοπήματος από την ισραηλινή αεροπορία στη Γάζα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πλέον θα εκτελεί έναν αιχμάλωτο κάθε φορά που βομβαρδίζονται σπίτια αμάχων

Στο μεταξύ, επί ισραηλινού εδάφους υπάρχουν ακόμη ένοπλοι μαχητές της Χαμάς, δύο ημέρες αφού εισέβαλαν, σκότωσαν εκατοντάδες Ισραηλινούς και πήραν δεκάδες αιχμαλώτους. 

Ο τραγικός απολογισμός του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς ήδη έφτασε τους σχεδόν 1.600 νεκρούς και από τις δύο πλευρές. Στο Ισραήλ, 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 2.600 έχουν τραυματιστεί. Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 100 πτώματα στο κιμπούτς Μπεερί, στο νότιο Ισραήλ, ένα από τα σημεία όπου εισέβαλαν οι ένοπλοι της Χαμάς το Σάββατο. Δεν είναι σαφές αν αυτοί οι νεκροί συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό τραγικό απολογισμό. 

Στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν 690 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 140 παιδιά και 105 γυναίκες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Άλλοι 3.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. 

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, εκτέλεσαν παιδιά 

Στο αποψινό διάγγελμά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

«Μόλις αρχίσαμε να χτυπάμε τη Χαμάς. Αυτό που θα κάνουμε στους εχθρούς μας τις επόμενες ημέρες θα τους συνετίσει για γενιές», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Είμαστε στην τρίτη ημέρα αυτού του πολέμου. Μαχόμαστε για την πατρίδα μας και για την ύπαρξή μας», τόνισε, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για τους Ισραηλινούς που είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα», ενώ συμπλήρωσε πως ακόμη υπάρχουν ένοπλοι της Χαμάς στο Ισραήλ και συνεχίζονται οι μάχες για την «εξόντωσή» τους. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνέκρινε τη Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος. «Πάντα ξέραμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα ξέρει όλος ο κόσμος. Η Χαμάς είναι ο ISIS. Ήθελαν πόλεμο και θα έχουν πόλεμο», τόνισε. 

«Θα νικήσουμε τη Χαμάς, όπωςο φωτισμένος κόσμος νίκησε το ISIS», υπογράμμισε. «Οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς έχουν να συμβούν από τις φρικαλεότητες του ISIS. Δεμένα παιδιά εκτελέστηκαν μαζί με τις οικογένειές τους. Πυροβόλησαν στην πλάτη και εκτέλεσαν νέους άνδρες και γυναίκες. Άλλες φρίκες που δεν μπορώ να περιγράψω», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, επίσης δήλωσε ότι η Χαμάς αντέγραψε τη βαναυσότητα του Ισλαμικού Κράτους. 

«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσους πολλούς Εβραίους να σκοτώνονται σε ημέρα ημέρα μετά το Ολοκαύτωμα. Και μετά το Ολοκαύτωμα δεν έχουμε δει σκηνές Εβραίων γυναικών, παιδιών και παππούδων- ακόμη και επιζώντων του Ολοκαυτώματος- να φορτώνονται σε φορτηγά και να αιχμαλωτίζονται», δήλωσε. 

«Η Χαμάς υιοθέτησε και αντέγραψε τη βαναυσότητα του ISIS, μπαίνοντας σε σπίτια αμάχων ημέρα γιορτής και δολοφονώντας εν ψυχρώ ολόκληρες οικογένειες. Βιάζοντας και καίγοντας πτώματα, χτυπώντας και βασανίζοντας τα αθώα θύματά τους. Η βαναυσότητα, η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα τεράτων. Όχι ανθρώπων, τεράτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να ενεργήσει ως μεσολαβητής 

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβητής ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, αν οι δύο πλευρές κάνουν μια τέτοια πρόταση, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 

Κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και τους Παλαιστίνιους να μην «παρενοχλούν» τους οικισμούς Ισραηλινών. «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή χωρίς μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη Παλαιστίνη», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ο οποίος επικοινώνησε τόσο με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς, όσο και με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Ισαάκ Χέρτζογκ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM