Δημοσκόπηση Prorata: Η μάχη στην Αθήνα και το προβάδισμα στην περιφέρεια Αττικής

Δημοσκόπηση Prorata: Η μάχη στην Αθήνα και το προβάδισμα στην περιφέρεια Αττικής Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ανοιχτή παραμένει η μάχη για τον δήμο της Αθήνας ενώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, η περιφέρεια της Αττική έχει κριθεί.

Η δημοσκόπηση της Protata, που παρουσίασε το Attica Tv, σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, εμφανίζει τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για την Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη.

Σε 15,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι των οποίων δηλώνουν ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα στην περιφέρεια Αττικής

Ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στην περιφέρεια Αττικής. Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ενώ ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 13,5% και ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 12%.

Σε ό,τι αφορά στην περιφέρεια της Αττικής καταγράφεται υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, καταγράφει τις πολιτικές επιπτώσεις των φονικών πλημμυρών που χτύπησαν τη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.  Ακόμα, η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση ψήφου κατά τη δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ.

Παράλληλα, ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από 2 έως 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.

Θετική γνώμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση έχει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος ακολουθεί  ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%.

 
Πολιτική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM