Εισαγγελείς: Η Μαρίν Λεπέν πρέπει να δικαστεί για κατάχρηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων

Πιθανή δίωξη της Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων – Τι ποινή προβλέπεται Facebook Twitter
Φωτ.: TERESA SUAREZ/EPA
0

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της κατάχρησης κεφαλαίων της ΕΕ ενδέχεται να βρεθεί η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, μετά και από σχετική εισαγγελική πρόταση για παραπομπή της σε δίκη.

Μετά από έρευνα επτά ετών, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως η Μαρίν Λεπέν κι άλλα 23 μέλη του κόμματός της, θα πρέπει να δικασθούν. 

Η έρευνα είχε αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2016 με στόχο να διαπιστωθεί εάν το Εθνικό Μέτωπο είχε χρησιμοποιήσει χρήματα, που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών, για να πληρώσει προσωπικό που εργαζόταν για το κόμμα.

Σημειώνεται πως οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν χρήματα για την κάλυψη διαφόρων δαπανών, μεταξύ των οποίων και οι μισθοί των βοηθών τους, αλλά τα χρήματα αυτά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για κομματικά έξοδα.

Το κόμμα της Λεπέν, που πλέον ονομάζεται Εθνικός Συναγερμός, αρνείται κάθε ενοχή.

«Αμφισβητούμε αυτή τη θέση, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη για το έργο των αντιπολιτευόμενων βουλευτών και των συνεργατών τους, το οποίο είναι πάνω απ' όλα πολιτικό» σημείωσε το κόμμα, σε σχετική δήλωση στο Reuters.

Σε περίπτωση που καθίσει στο εδώλιο, η Μαρίν Λεπέν θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 10 ετών, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και απαγόρευση να κατέλθει υποψήφια για μία δεκαετία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM