Ο Ρούπερτ Μέρντοχ εύχεται συχνά τον θάνατο του Ντόναλντ Τραμπ – Αποκαλύψεις από νέο βιβλίο

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ εύχεται συχνά τον θάνατο του Ντόναλντ Τραμπ – Αποκαλύψεις από νέο βιβλίο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει πως ο Ρούπερτ Μέρντοχ όχι απλώς απεχθάνεται τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά συχνά εύχεται τον θάνατό του. 

Σύμφωνα με το "The Fall: The End of Fox News and the Murdoch Dynasty" του Μάικλ Γουλφ, ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει γίνει «λυσσαλέος εχθρός» του Ντόναλντ Τραμπ και συχνά εκφράζει σκέψεις όπως: «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα ζωντανός, πώς είναι δυνατόν;», «Τον έχετε δει; Έχετε δει πώς μοιάζει; Τι τρώει;».

Ο Γουλφ έχει γράψει άλλα τρία βιβλία, τα δύο σχετικά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και το τρίτο για τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως τον δημοσιογράφο που «γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τον Μέρντοχ», αλλά δεν εργάζεται για εκείνον. 

Αφηγείται περιστατικά και καταστάσεις που έχει γίνει ο ίδιος μάρτυρας ή επικαλείται αξιόπιστες, κατά τον ίδιο, μαρτυρίες. 

Μετά την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, η δεξιά αυτοκρατορία των ΜΜΕ του Μέρντοχ επέδειξε μία ακραία υποστηρικτική στάση στο πρόσωπό του. 

Αλλά, εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί, με αποκορύφωμα το βράδυ των εκλογών του 2020, όταν ο Μέρντοχ ζήτησε να ανακοινώσει το Fox News πως η πολιτεία της Αριζόνα πάει τον Τζο Μπάιντεν. Το αποτέλεσμα στην εν λόγω πολιτεία οδήγησε σε μία εκστρατεία ψεμάτων από πλευράς Τραμπ, με αποκορύφωμα τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Κογκρέσο.

«Από όλους τους αδυσώπητους εχθρούς του Τραμπ, ο Μέρντοχ είναι εξ αυτών που αφρίζουν» αναφέρεται στο βιβλίο, με τον συγγραφέα να επιμένει πως ο μεγιστάνας πέρασε από τη μερική απάθεια στις κραυγαλέες δηλώσεις του Τραμπ, σε οργίλες αντιδράσεις. 

Μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, γράφει ο Γουλφ, ο Μέρντοχ «όπως και μεγάλο μέρος του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου (...) είχε πειστεί ότι ο Τραμπ ήταν, τελικά, ευάλωτος. Ότι η επιρροή του στη βάση και στους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς είχε αποδυναμωθεί αρκετά». 

Αλλά, ούτε η στάση αυτή ούτε οι πολλές κατηγορίες σε βάρος του, δεν έχουν αποθαρρύνει τον Τραμπ από το να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να κατέλθει στις προεδρικές εκλογές.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM