Φλωρίδης: Διαψεύδει το ενδεχόμενο επιβολής χρηματικών ποινών στους δικηγόρους

Φλωρίδης: Διαψεύδει το ενδεχόμενο επιβολής χρηματικών ποινών στους δικηγόρους Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης διέψευσε τις διαρροές για την επιβολή προστίμου σχετικά με την αναβολή υποθέσεων και χρηματικών ποινών σε δικηγόρους για μη επιτρεπτές συμπεριφορές στο ακροατήριο.

Οι σχετικές δηλώσεις έλαβαν χώρα κατά τις εργασίες της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους, στη Χίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολομέλειας, σε ό,τι αφορά στον προϊστάμενο της Δικαστικής Αστυνομίας ο Γιώργος Φλωρίδης δέχθηκε να μην διορίζονται δικαστές πριν την πάροδο διετίας από την αφυπηρέτησή τους.

Σχετικά με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, ανέφερε ότι προωθείται επίλυση του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, στο πλαίσιο των κοινών συμφωνημένων προτάσεων υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγορικού σώματος. Επίσης, αναφορικά με τον «Δικαστικό Καλλικράτη», αφού λάβει υπόψη του τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ομάδας εργασίας, ο Γιώργος Φλωρίδης θα προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις, χωρίς την κατάργηση των υφισταμένων δικαστικών σχηματισμών.

Γιώργος Φλωρίδης: Δέσμευση για μεταφορά δικαστικής ύλης σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Ο Γιώργος Φλωρίδης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μεταφορά δικαστικής ύλης από τα δικαστήρια σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους (διαταγές πληρωμής, άρσεις προσημειώσεων, ένορκες βεβαιώσεις, σωματεία, κληρονομητήρια κ.λπ.) και αναμένει τις προτάσεις του δικηγορικού σώματος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ολομέλειας

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ψηφίστηκε η δημιουργία πλατφόρμας για την άμεση πληρωμή αποζημιώσεων σε υποθέσεις Νομικής Βοήθειας, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία εκκαθάρισης-ενταλματοποίησης από το ΤΑΧΔΙΚ και εξήγγειλε την άμεση εξόφληση του υπολοίπου 20% των αποζημιώσεων (2019-2022) και πλήρη εξόφληση των αποζημιώσεων για το πρώτο εννιάμηνο του 2023.

Στην ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγές στους Κώδικες (ΠΚ, ΚΠΔ, ΚΠολΔ) και άμεση συγκρότηση εντός του Οκτωβρίου ομάδας εργασίας για τον Κώδικα Δικηγόρων. Εξήγγειλε την ενίσχυση 3.500 νέων δικηγόρων με 5.000 ευρώ, μέσω voucher, την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος 560 ευρώ σε δικηγόρους (30.000) για τη βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων τους, την ενδυνάμωση του δικαστικού παραστάτη και την παράταση του προγράμματος πρακτικής άσκησης στα δικαστήρια και δικηγόρους (6 μήνες σε Δικαστήρια και 12 μήνες σε Δικηγόρους) με καταβολή μηνιαίας αμοιβής 950 ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, αποδεχόμενος σχετικό πρόγραμμα που έχει υποβάλει η ολομέλεια. Τέλος, προανήγγειλε την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστών με την εισαγωγή μαθήματος δεοντολογίας και την αύξηση του ορίου ηλικίας εισαγωγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ