Χάκερ έκλεψαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων 2.800 αστυνομικών

Χάκερ έκλεψαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων 2.800 αστυνομικών Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας στην Ελβετία, όπως ανέφεραν οι αρχές. 

Συγκκεκριμένα, οι χάκερ - οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί - απεκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούν όλοι οι αστυνομικοί της χώρας. 

Προς το παρόν, φαίνεται πως τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές δεν διαδόθηκαν ευρύτερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή "MobileIron", όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.

Η αστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM