Ρόμνεϊ, ο οριακός νικητής στην Αιόβα

Ρόμνεϊ, ο οριακός νικητής στην Αιόβα Facebook Twitter
0

Ο Μιτ Ρόμνι ήταν ο νικητής στις προκριματικές εκλογές που έγιναν στην Αιόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με διαφορά μάλιστα μόλις 8 ψήφους.  Ο Ρόμνι έλαβε 30.015 ψήφους έναντι 30.007 του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του Ρικ Σαντόρουμ.  Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ρον Πολ με ποσοστό 22% και ακολουθούν ο Νιουτ Γκίνγκριτς με 13%, ο τεξανός Ρικ Πέρι με 10% και η Μισέλ Μπάκμαν με 5%. 

«Αυτή είναι μια βραδιά προεκλογικής εκστρατείας όπου νικήτρια είναι η Αμερική. Θα κερδίσουμε το Λευκό Οίκο  και θα θέσουμε την Αμερική πάλι σε τροχιά», δήλωσε ο νικητής των προκριματικών  και ευχαρίστησε τους πολίτες της Αϊόβα που τον στήριξαν ακόμη κι όταν βρισκόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις. Ο επιχειρηματίες Ρόμνι είχε προσπαθήσει να διεκδικήσει το χρίσμα και το 2008 αλλά ηττήθηκε τότε από τον Τζον Μακ Κέιν.


Στις δημοσκοπήσεις πάντως, ήταν μπροστά ο Πέρι τον Αύγουστο όταν αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα αλλά του κόστισαν οι «λίγες» εμφανίσεις του σε ντιμπέιτ όπου επικρίθηκε για τις θέσεις του στη μεταναστευτική πολιτική και την πρόταση του να εμβολιάζονται υποχρεωτικά τα νεαρά κορίτσια κατά ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού.


Η μεγαλύτερη γκάφα του έγινε το Νοέμβριο, όταν δεν μπόρεσε να θυμηθεί μία από τις τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες που ο ίδιος είχε προτείνει να καταργηθούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM