Ποδηλατούν για δεύτερη φορά Λονδίνο - Αθήνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ποδηλατούν για δεύτερη φορά Λονδίνο - Αθήνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook - Vasiliki Voutzali
0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεκίνησε σήμερα η ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μια ομάδα ποδηλατών θα διασχίσει την διαδρομή Λονδίνο - Αθήνα σε μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και φέρει τον τίτλο «Λονδίνο-Αθήνα σε 2 τροχούς – Φέρτε τα πίσω».

Οι 8 διεθνείς ποδηλάτες ξεκίνησαν από τις πύλες του Βρετανικού Μουσείου σήμερα στις 5 το πρωί του Σαββάτου με προορισμό το Μουσείο της Ακρόπολης. Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 3.500 χλμ, δηλαδή η νοητή διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα Γλυπτά, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους με πρόσημο τη συμπερίληψη και την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.


H Βασιλική Βούτζαλη εκ των εμπνευστών της δράσης έδωσε και τις πρώτες εντυπώσεις από την διαδρομή.

Ποια είναι η Βασιλική Βούτζαλη που πρωτοστατεί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα 

Η Βασιλική Βούτζαλη διοργανώτρια και εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η οποία είναι νοσηλεύτρια σε αγγειοχειρουργική κλινική, ξεκίνησε το ποδήλατο το 2011 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συμμετάσχει σε οργανώσεις, όπως η Παραολυμπιάδα του Ρίο (2016) και η διάσχιση της Αυστραλίας το 2017 , σημειώνει: «τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που θα τολμήσει, δεν υπάρχουν όρια , η ευτυχία είναι γύρω μας, στα μικρά απλά πράγματα».

Η περσινή προσπάθεια και το κίνητρο 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2022, 5 ποδηλάτες, η Βασιλική Βουτζαλή, ο Steffen Streich ο Σταυρος Σουμας , ο Γιάννης Ευθυμίου και ο Βασίλης Κορδάς ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο με τελικό προορισμό 14 ημέρες αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στο ελληνικό έδαφος ενσωματώθηκε στην ομάδα ο Χρήστος Κορομηλάς, αθλητής με πρόβλημα όρασης. 

Με κίνητρο την περιπέτεια και το ταξίδι 10 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο καλούνται να ακολουθήσουν όποια διαδρομή επιθυμούν περνώντας υποχρεωτικά από 5 σημεία ελέγχου (Μονς, Μόναχο, Βουδαπέστη, Καστοριά, Τρίκαλα). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, o Christopher Ross Bennett (διευθυντής της World Bank). 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Το πορτρέτο της Lily Allen από τη Nieves Gonzalez, που χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του West End Girl, εκτίθεται πλέον στη National Portrait Gallery του Λονδίνου για έναν χρόνο, σηματοδοτώντας και την πρώτη παρουσία της ζωγράφου σε μεγάλο βρετανικό δημόσιο ίδρυμα
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ