Έβρος: Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν στην γέφυρα του ποταμού Άρδα

Έβρος: Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν στην γέφυρα του ποταμού Άρδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Πάνω από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη γέφυρα του Άρδα ποταμού στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά βρέφη, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδιά με σύνδρομο Down, άτομο με επιληψία και ένας ενήλικας με τεχνητά μέλη. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Συρία, το Ιράν και ότι είναι Γιαζίντι. 

Με βάση τους μετανάστες, περιφέρονται εδώ και μέρες χωρίς νερό και φαγητό στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας. 

Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία στο ΤΣΦ Χειμωνίου για την πρώτη καταγραφή και ανάλογα με τη χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου θα μεταφερθούν εκεί, για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Διάσωση μεταναστών στη Σάμο

Στο μεταξύ, εχθές η λιμενική αρχή της Σάμου προχώρησε στη διάσωση 35 μεταναστών στα βορειοανατολικά του νησιού.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του λιμενικού που εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλλεξε 35 μετανάστες, εκ των οποίων 16 άνδρες, 12 γυναίκες και 7 παιδιά.

Όλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στον λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM