Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, χιλιάδες παιδιά στην Ολλανδία

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, χιλιάδες παιδιά στην Ολλανδία Facebook Twitter
0

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, χιλιάδες παιδιά στην Ολλανδία

Ένα ακόμη σκάνδαλο που έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι

Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά στην Ολλανδία,  μέσα από έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής.

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε με τη συμμετοχή 34 χιλιάδων ανθρώπων εκτίμησε, όπως γράφει το enet.gr, ότι ένα στα δέκα παιδιά έχει υποστεί κάποιας μορφής παρενόχληση από ιερέα και μάλιστα το ποσοστό διπλασιάζεται όταν πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν πιο κοντά στους θεσμούς της εκκλησίας.

Το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής συμπεραίνει ότι-όπως και σε άλλες χώρες- η Καθολική εκκλησία προσπάθησε να αποσιωπήσει τα περιστατικά ώστε να μην προκληθεί σκάνδαλο.

Μόλις τον περασμένο μήνα η Εκκλησία της Ολλανδίας αποφάσισε να αποζημιώσει τα θύματα με ποσά που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και φτάνουν ως τις 100 χιλιάδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM