Το TikTok έδωσε άδεια για έλεγχο λογισμικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το TikTok έδωσε άδεια για έλεγχο λογισμικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Facebook Twitter
0

Το TikTok επιτρέπει στην Ευρώπη την πρόσβαση για έρευνα στο λογισμικό, με γνώμονα τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Σήμερα η εφαρμογή βίντεο TikTok παρείχε τη δυνατότητα σε ερευνητές από την Ευρώπη να έχουν πρόσβαση στο δικό του λογισμικό. Η απόφαση αυτή ελήφθη εν όψει των νέων κανόνων της ΕΕ που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για τον έλεγχο του διαδικτυακού περιεχομένου.

Το TikTok, που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό όμιλο ByteDance, είναι μία από τις 19 διαδικτυακές πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης που υπόκεινται σε αυστηρότερες απαιτήσεις. Αυτές οι απαιτήσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Η εταιρεία δήλωσε ότι περίμενε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθορίσει τους τεχνικούς όρους για τη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) για την πρόσβαση στα δεδομένα της, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει ούτως ή άλλως. «Το TikTok αναπτύσσει προληπτικά το ερευνητικό API της ΕΕ πριν από την περαιτέρω τεχνική καθοδήγηση και εγκαινιάζει μια βιβλιοθήκη εμπορικού περιεχομένου πριν από την προθεσμία συμμόρφωσης με τον DSA», ανέφερε η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης σε δήλωσή της. «Όλοι οι ερευνητές θα πρέπει να έχουν το δικό τους λογαριασμό TikTok for Developers και να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη για να έχουν πρόσβαση στο Research API μας», προσθέτει.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια αρχική έκδοση του Research API της σε ακαδημαϊκούς ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα φέτος. Το TikTok την Πέμπτη επέτρεψε επίσης στους ερευνητές να έχουν πρόσβαση στο API εμπορικού περιεχομένου της.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ' κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM
Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Τech & Science / Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Από τα παιδιά που μιλούν κρυφά με chatbots μέχρι το Πεντάγωνο και ένα νέο μοντέλο που «μοιάζει με όπλο», οι ιδρυτές της Anthropic εξήγησαν στην Oprah γιατί η AI δεν είναι πια απλώς εργαλείο, αλλά ζήτημα εμπιστοσύνης.
THE LIFO TEAM