Eurostat: Πάνω από 4 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στην ΕΕ - Πόσοι ήρθαν στην Ελλάδα

Eurostat: Πάνω από 4 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στην ΕΕ - Πόσοι ήρθαν στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ξεπερνούν τους 4 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής και απέκτησαν καθεστώς προσωρινής προστασίας σε χώρες της ΕΕ, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2023, σύμφωνα με την Eurostat.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι κύριες χώρες που φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες είναι η Γερμανία (1,1 εκατομμύρια άτομα, 28% του συνόλου), η Πολωνία (991.000, 25%) και η Τσεχία (340.000, 8%).

Η Ελλάδα, ως τα τέλη Μαΐου 2023 υποδέχθηκε 23.645 πρόσφυγες από την Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Οι υψηλότεροι αριθμοί συνολικών δικαιούχων προσωρινής προστασίας ανά 1.000 άτομα τον Μάιο του 2023 παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (32,3), την Εσθονία (26,4), την Πολωνία (26,3), τη Λιθουανία (24,9), τη Βουλγαρία (23,1) και τη Λετονία (22,5), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο ΕΕ ήταν ίσο με εννέα ανά χίλια άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τον Μάιο του 2023, οι Ουκρανοί πολίτες αντιπροσώπευαν το 98% των δικαιούχων προσωρινής προστασίας.

Οι ενήλικες γυναίκες αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ (46,6%· πλειοψηφία 35-64 ετών) των δικαιούχων προσωρινής προστασίας στην ΕΕ. Τα παιδιά αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (34,6%), ενώ οι ενήλικες άνδρες αποτελούσαν λιγότερο από το ένα πέμπτο (18,8%) του συνόλου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM