Πάπας Φραγκίσκος: Συναντήθηκε με την οικογένεια του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ

Πάπας Φραγκίσκος: Συναντήθηκε με την οικογένεια του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Συνάντηση με τη σύζυγο του Τζούλιαν Ασάνζ είχε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

«Ο πάπας δέχθηκε σε ακρόαση την κυρία Στέλλα Ασάνζ, με τα μέλη της οικογένειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βατικανού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι οι παπικές ακροάσεις είναι ιδιωτικές υποθέσεις.

Η Στέλλα Ασάνζ έγραψε στο Twitter ότι η οικογένεια της ήταν «συγκινημένη» από την ιδιωτική ακρόαση, και ανέβασε μια φωτογραφία της που είναι ντυμένη στα μαύρα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και το hashtag #FreeAssangeNOW.

Η Στέλλα Ασάνζ ηγείται της εκστρατείας για την απελευθέρωση του συζύγου της, αλλά το Βατικανό δεν ανάφερε αν το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση ή αν ο Φραγκίσκος εξέφρασε οποιαδήποτε υποστήριξη στο ζήτημα αυτό.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ο ιδρυτής των WikiLeaks και είναι φυλακισμένος στη Βρετανία. Παράλληλα, αγωνίζεται να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ίδιος όμως καταζητείται στις ΗΠΑ για τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών αρχείων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων το 2010. Οι υποστηρικτές του θεωρούν τη δίωξή του ως μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του λόγου. Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον λέει ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM
Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM