Νέο χαμηλό για την τουρκική λίρα, έναντι του δολαρίου

Νέο χαμηλό για την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου	Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Νέο χαμηλό ρεκόρ κατέγραψε η τουρκική λίρα, αφού η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό επιτόκιό της λιγότερο απ' ό,τι προσδοκούσαν οι αγορές.

Κατεγράφη νέο χαμηλό ρεκόρ ισοτιμίας στις 25,59 τουρκικές λίρες για ένα δολάριο, μια ημέρα αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε το βασικό της επιτόκιο χθες, Πέμπτη, κατά 650 μονάδες βάσης στο 15%, δηλαδή λιγότερο απ' ό,τι προσδοκούσαν οι αγορές.

«Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν σε μια μεγαλύτερη αύξηση, κάτι που συνέβαλε στην απογοήτευση και είχε αντίκτυπο στη λίρα», δήλωσε ο Μαρέκ Ντριμάλ, στέλεχος της Societe Generale.

Με πληροφόριες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM