Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς της άτυχης νεαρής να καταγγέλλουν ότι άργησε να έλθει ασθενοφόρο στο σημείο που βρισκόταν. 

Συγκεκριμένα, με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για το θάνατο της 19χρονης εγκύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η καταγγελία των συγγενών

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος στον 9ο μήνα, παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι ίδιοι δεν διέθεταν αυτοκίνητο και έτσι το πρωί κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και το ασθενοφόρο δεν ερχόταν. Τελικά, έφτασε μετά τις 13:00 το μεσημέρι και μετέφερε την έγκυο γυναίκα στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες, σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών. Το περιστατικό δεν χαρακτηρίστηκε περιστατικό υψηλής προτεραιότητας από το ΕΚΑΒ, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι δεκάδες οι κλήσεις που λαμβάνει.

Στη συνέχεια, υπήρξε και δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα μετά. Τότε μόνο, έφυγε κινητή μονάδα με γιατρό και η γυναίκα είχε ήδη πεθάνει. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τους χρόνους που μεσολάβησαν και για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο το περιστατικό δεν χαρακτηρίστηκε περιστατικό προτεραιότητα. 

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM