Γιώργος Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική- ΝΔ: Αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα

tsipraw Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική, δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας. 

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών 2023 αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής, ο Γιώργος Τσίπρας αναφέρθηκε σε επαναφορά του εν λόγω εκλογικού συστήματος. 

«Θα την επαναφέρουμε», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε εκπομπή της ΕΡΤ ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023

«Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου αλλά και γιατί σπρώχνει τα κόμματα σε μια συναίνεση και συνεννόηση», είπε αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας. 

«Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν παραπάνω από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση, ακόμη κι αν υπάρχει αυτοδυναμία του ενός κόμματος, γιατί αυτό αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα μπορεί να γίνουν, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει πρόθεση», συμπλήρωσε. 

Ο Γιώργος Τσίπρας, έκανε λόγο για «καθυστέρηση» του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και ειδικά ορισμένων κομμάτων, που δεν θέλουν αυτή την προοπτική. «Υπάρχει σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, σε λίγες χώρες βγαίνουν αυτοδύναμα κόμματα», συνέχισε. 

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια πολιτική καθυστέρηση που υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει, εμείς το φέραμε γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα όλης δημοκρατικής αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, την έκαψαν στην πράξη», κατέληξε αναφερόμενος στην απλή αναλογική, προτού απαντήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. 

ΝΔ για απλή αναλογική: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μαθητευόμενους μάγους 

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία. 
 
«Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου», συμπληρώνει. 

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM