Έβρος: Στον εισαγγελέα οι 5 αστυνομικοί - Πώς φέρεται να δρούσαν, κατασχέθηκαν χιλιάδες ευρώ

Έβρος: Στον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί - Φαίνεται να διευκόλυναν είσοδο μεταναστών από πέρσι Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI
0

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν την Τρίτη οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, σχετικά με υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από τη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, σύμφωνα και με τη σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος των πέντε αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Από την έρευνα διακριβώθηκε και η δράση ακόμη τεσσάρων ατόμων, αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Φαίνεται να δρούσαν από πέρσι τον Οκτώβριο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν στην Τουρκία, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις, που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, κάνοντας τα «στραβά μάτια» όταν λάμβαναν σήμα από τα μέλη του κυκλώματος για τέτοιες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των αστυνομικών, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, από τις καταγραφές δεν προέκυψαν οι αμοιβές που ελάμβαναν για αυτές τις «εξυπηρετήσεις».

Ωστόσο, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα και άλλα πειστήρια και συγκεκριμένα:

  • 26.550 ευρώ
  • 59 κινητά τηλέφωνα
  • 12 power banks
  • 2.120 δολάρια Αμερικής
  • 850 λίρες Τουρκίας
  • 23 λίρες Αγγλίας
  • 77 Lei Ρουμανίας
  • πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
  • τραπεζική κάρτα
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM