Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή παρείχε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μετά την απόφαση να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι η Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπολος εξήγησε πως πλέον θα «μπορεί να εξέρχεται από την κατοικία της, να πηγαίνει με το παιδί της στο πάρκο, να πηγαίνει για ψώνια. (...) Πράγματα που της έχουν λείψει». 

Στο ίδιο πλαίσιο ενημέρωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ασκήσει τα καθήκοντά της. 

Σχετικά με την απαγόρευση να φύγει από το Βέλγιο, εξήγησε πως δεν είναι κάτι που την ενοχλεί καθώς, όπως έχει πει και η ίδια, «μόνο αν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα». 

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή θα υποβάλει αίτημα «στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί ότι έγινε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από τις βελγικές αρχές. Αν ευδοκιμήσει και κρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, όλες οι πράξεις μέχρι στιγμής ακυρώνονται».

«Η ασυλία δεν θα παραβιάζεται» συμπλήρωσε και γνωστοποίησε πως «έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της, παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου». 

Ερωτώμενος για τη δίκη, είπε πως θα αργήσει αρκετά ακόμα να φτάσει στο ακροατήριο, ενώ συμπλήρωσε πως δεν είναι καν σίγουρο αν θα φτάσει σε αυτό το σημείο. «Όταν το υλικό που συγκεντρώνεται δεν είναι ισχυρό, δεν πάει στο ακροατήριο, αλλά εκδίδεται βούλευμα» εξήγησε. 

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, αφού είπε πως «πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι δωροδοκία», δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν την αφορούν. 

«Έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα ότι τα χρήματα δεν είχαν καμία σχέση με την κα Καϊλή. Δακτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν ποτέ κι άλλα πολλά αποδεικτικά μέσα». 

Τέλος, και όσον αφορά στην ψυχολογική της κατάσταση, είπε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση γιατί επιστρέφει και στα καθήκοντά της. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM