Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο για 10η ημέρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο για 10η ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η αντιεροπορική άμυνας της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκε για δέκατη νύχτα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, καθώς συνεχίστηκαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. 

Οι σειρήνες στην Ουκρανία ηχούσαν τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες πόλεις. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν εκρήξεις στη Λβιβ και στη Ρίβνε, καθώς και στη Χερσώνα. 

«Η αντιαεροπορική άμυνα δρα στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Μείνετε στα καταφύγια ωσότου τερματιστεί ο συναγερμός», τόνισε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. 

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως κάποιοι στόχοι καταρρίφθηκαν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την άλλη, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως βομβαρδίστηκε με ρουκέτες η πόλη Ντονιέτσκ, που ελέγχεται από φιλορώσους. Δεν έδωσε πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στόχος πυραύλων το Κίεβο

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου κάνει λόγο για ρωσικές επιθέσεις «άνευ προηγουμένου» ως προς την «ισχύ, την ένταση και την ποικιλομορφία τους» τον τρέχοντα μήνα.

Την προηγούμενη νύχτα, το Κίεβο και άλλες πόλεις έγιναν στόχος κύματος πυραυλικών πληγμάτων από τις δυνάμεις της Ρωσίας. Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε ότι κατέρριψε σχεδόν όλους τους ρωσικούς πυραύλους, ενώ αντίθετα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «όλοι» οι στόχοι επλήγησαν και «καταστράφηκαν».

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Ιαπωνία, η Βρετανία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ιδίως στον τομέα των διαμαντιών, με σκοπό να περισταλεί η δυνατότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM