Δημητρακόπουλος: Προτεραιότητα της Εύας Καϊλή η επιστροφή της στο Ευρωκοινοβούλιο

Δημητρακόπουλος: Προτεραιότητα της Εύας Καϊλή η επιστροφή της στο Ευρωκοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα ζητήσει να βγάλει η Εύα Καϊλή το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αφού αφέθηκε ελεύθερη για το σκάνδαλο Qatargate. 

Ακόμη, όπως σημειώνει ο δικηγόρος «στις άμεσες προτεραιότητες της Εύας Καϊλή είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο». 

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της».

Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Νωρίτερα, ελεύθεροι υπό όρους, χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκαν ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων, ενώ επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Σε κατ'οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM