Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου

Τουρκία: «Γκρίζοι Λύκοι» πέταξαν πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ομάδα ατόμων που φέρεται να ανήκει σε εθνικιστικούς κύκλους επιτέθηκε με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ της Τουρκίας

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση με τον ίδιο τον Ιμάμογλου να δείχνει φωτογραφία αιμόφυρτου παιδιού καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν το προστάτευσε. Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη γειτονική χώρα. 

Νωρίτερα, ο Ιμάμογλου με ανάρτησή του στο Twitter  είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο τοποθέτησε στην πλατεία όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση αστικά λεωφορεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε του Μητροπολιτικού Δήμου Ερζερούμ θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά το περιστατικό ο Ιμάμογλου ξεκίνησε αεροπορικώς την επιστροφή του για την Κωνσταντινούπολη. Η επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τζανάν Καφταντζίογλου κάλεσε τους πολίτες να συγκεντρωθούν στις 20:15 στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να υποδεχτούν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επιστρέφει από την Ερζερούμ μετά την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό, καθώς στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κυκλοφορούν οπαδοί του προέδρου Ερντογάν, που νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του AKΡ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM