Η Apple έχει πιό πολλά λεφτά από το δημόσιο ταμείο των Η.Π.Α

Η Apple έχει πιό πολλά λεφτά από το δημόσιο ταμείο των Η.Π.Α Facebook Twitter
0

Περισσότερα λεφτά έχει η Apple από το δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ, που παραπαίει από την ασυμφωνία ρεπουμπλικανών-δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του ελλείμματος ενώ πλησιάζει επικίνδυνα η 2α Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της www.dealnews.gr, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δείχνουν ότι στο ταμείο έχουν μείνει μόλις 73,7 δις δολάρια σε ρευστό, το οποίο αν δεν τα βρουν Ομπάμα και ρεπουμπλικανοί δεν φτάνει για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της χώρας. Η αμερικανική κυβέρνηση δαπανά περίπου 200 δις περισσότερα από τα έσοδα της.

Την ίδια ώρα, η εταιρία του Στιβ Τζόμπς διαθέτει αποθεματικό 76,4 δις δολάρια ενώ με τα smart phones βλέπει τα ταμεία της να γεμίζουν όλο και περισσότερο. Μόνο στο τρίμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2011 η Apple παρουσίασε αύξηση 125% στα καθαρά κέρδη της σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και όσο οι εγκέφαλοι της γεννούν καινοτόμες ιδέες δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Τζόμπς, αρκετοί ειδικοί πάντως βλέπουν την Apple να προχωρά-εκτός των άλλων-και σε επιθετική εξαγορά άλλων επιχειρήσεων με πιθανούς στόχους το βιβλιοπωλείο Barnes and Noble και την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης ταινιών Netflix.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Τech & Science / TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Σε υπόμνημα, το TikTok ανέφερε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει σε «πάνω από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων ως μέρος μιας ζωτικής παγκόσμιας κοινότητας»
THE LIFO TEAM
Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Τech & Science / Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν ότι η αφυδάτωση συχνά περνά απαρατήρητη τον χειμώνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κόπωσης, πνευματικής θολούρας και πιο σοβαρών προβλημάτων στα νεφρά
THE LIFO TEAM