Ντόναλντ Τραμπ: Κατέθεσε μήνυση κατά πρώην δικηγόρου του - Ζητά 500 εκατ. δολάρια

Ντόναλντ Τραμπ: Κατέθεσε μήνυση κατά πρώην δικηγόρου του - Ζητά 500 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Μήνυση κατά του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας 500 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Κοέν φέρεται να παραβίασε τα καθήκοντά του ως δικηγόρος και να μην ενήργησε προς το συμφέρον του πελάτη του, Ντόναλντ Τραμπ. Η αγωγή έρχεται εν μέσω κλιμακούμενων επιθέσεων από συμμάχους του Τραμπ στον Κόεν, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την υπόθεση με την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς. 

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, κατηγορεί επίσης τον Κόεν ότι έκανε «ανάρμοστες, ιδιοτελείς και κακόβουλες δηλώσεις για τον πρώην πελάτη του, τα μέλη της οικογένειάς του και τις επιχειρήσεις του».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος και δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η αγωγή εναντίον του πελάτη του θα αποτύχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόεν εργάστηκε ως δικηγόρος του Τραμπ για πάνω από μια δεκαετία. Ωστόσο, οι δύο είχαν μια κομβική διαμάχη μετά τις εκλογές του 2016 εν μέσω ερευνών που είχαν ξεκινήσει για αρκετούς από τους βοηθούς του πρώην προέδρου. 

Το 2018, ο Κόεν καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του σε κατηγορίες για απάτη και παραβάσεις της χρηματοδότησης όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Πλέον, ο Κοέν έχει βγει από τη φυλακή και έχει εξελιχθεί σε δημόσιο επικριτή του Τραμπ σε ειδησεογραφικές εκπομπές που συχνά καλείται. 

«Ο κ. Τραμπ φαίνεται για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί και να καταχράται το δικαστικό σύστημα ως μορφή παρενόχλησης και εκφοβισμού εναντίον του πελάτη μου», δήλωσε ο δικηγόρος του Μάικλ Κοέν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM