Το ηφαίστειο ξύπνησε στην Ινδονησία (βίντεο)

Το ηφαίστειο ξύπνησε στην Ινδονησία (βίντεο) Facebook Twitter
0

Το όρος Lokon, στο νησί Soulawesi της Ινδονησιας, άρχισε να δείχνει τις διαθέσεις του ξεκάθαρα χθες Πέμπτη γύρω στις 22:46 τοπική ώρα. Δεν υπήρχαν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, εκτός από μια γυναίκα που πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Τον τελευταίο μήνα σημειώθηκε αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή, γιαυτό και οι αρχές ανέβασαν τον δείκτη επικινδυνότητας στην υψηλότερη βαθμίδα.

Από τα εκατοντάδες ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας, αυτό του όρους Lokon (1,750 μ.) είναι ένα από τα πιο ενεργά. Τελευταία φορά που σημειώθηκε έκρηξη εδω ήταν το 1991.

Από τις εκρήξεις, εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και σε ακτίνα 1,500 μέτρων στάχτη, άμμος και πέτρες. Μερικοί περιγράφουν την έκρηξη ως την σφοδρότερη που έχουν ζήσει ως τώρα.

Από το Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να εκκενώνεται όλη η γυρω περιοχή σε ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων. Από τους 27,000 κατοίκους που μένουν εκεί, μόνο οι 6,000 έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές μέρος, σε σχολεία, σε εκκλησίες και άλλα «καταφύγια».

Διαβάζω στον Guardian.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM