Αντιδράσεις για τις αναφορές ΓΑΠ στους γερμανικούς Financial Times.

Αντιδράσεις για τις αναφορές ΓΑΠ στους γερμανικούς Financial Times. Facebook Twitter
0

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στους Γερμανικούς Financial Times. H συνέντευξη δημοσιεύεται υπό μορφή ρεπορτάζ στο οποίο εμπεριέχονται  αναφορές του ΓΑΠ. Σε αυτές τις αναφορές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός  προτρέπει ΕΕ και ΔΝΤ να σταματήσουν να καθυστερούν  και να κάνουν  άμεσα ότι μπορούν καθώς όπως λέει «η αβεβαιότητα τρομάζει τους επενδυτές και θα οδηγήσει σε υπονόμευση του προγράμματος».

Το επίμαχο σημείο των αναφορών του Γ. Παπανδρέου .είναι εκείνο στο οποίο αναφέρεται στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας. «Θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά», λέει ο Πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά στα σχέδια εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται θετικός. "Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του", τονίζει και ζητά να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ Ταμείου και ΕΕ σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και θεωρεί λογική τη συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος.

Ακόμη, μέσω αυτής της συνέντευξης ο ΓΑΠ προαναγγέλει  την πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών που θα αναλάβουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. "Δέκα τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα χρωστάνε πάνω από 36 δισεκατομμυρίων ευρώ" αναφέρει στην εφημερίδα.

Σήμερα ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος παρείχε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι "σχολίασε τις προθέσεις των οίκων αξιολόγησης. "Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον", είπε ο κύριος Μόσιαλος.

Ανέφερε ακόμη ότι: "Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις. Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default, εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM