Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία- Δύο σοβαρά τραυματίες

Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία- Δύο σοβαρά τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας στη Γαλλία.

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτιρίων για λόγους ασφαλείας μετά την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας ενώ απέκλεισε τους δρόμους γύρω από τη συγκεκριμένη συνοικία στη Μασσαλία, η οποία είχε καλυφθεί νωρίτερα από σύννεφο σκόνης.

«Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», είπε ο δήμαρχος της Μασσαλίας.

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτίριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν που επισκέφθηκε την περιοχή.

«Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων», συμπλήρωσε.

«Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής αμέσως μετα΄την κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας.

«Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας περίοικος, ονόματι Ζιλ.

Τα αίτια της κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας δεν έχουν εξακριβωθεί ενώ υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν δύο κτίρια σε άλλη συνοικία της Μασσαλίας.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM