Η Αντζελίνα Τζολί «δίπλα» στους διαδηλωτές που έχασαν την όρασή τους στο Ιράν

Ατζελίνα Τζολί: Στο πλευρό των διαδηλωτών που έχασαν την όρασή τους Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Αντζελίνα Τζολί συνεχίζει να συμπαραστέκεται στους νέους που διαδηλώνουν για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που σκοτώθηκε από την αστυνομία Ηθών του Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, τάσσεται υπέρ των νέων στο Ιράν που έχασαν το ένα ή και τα δύο μάτια τους από την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των ταραχωδών διαδηλώσεων. 

Με τη φράση της Ελαχέχ Ταβακολιάν, νεαρής που έχασε το μάτι της από την αστυνομική παρέμβαση στις διαδηλώσεις, «στόχευσες τα μάτια μου, αλλά η καρδιά μου χτυπάει ακόμα», η Αντζελίνα Τζολί υπενθυμίζει στους θαυμαστές της ότι «πολλοί επιζώντες Ιρανοί από τις διαδηλώσεις έχουν χάσει την όρασή τους από το ένα ή και από τα δύο μάτια. Είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που πληρώνουν οι νεαροί Ιρανοί στον αγώνα τους για δικαιώματα και ελευθερίες». 

Το μήνυμα υποστήριξης της ηθοποιού συνοδεύεται και από φωτογραφίες της Ελαχέχ Ταβακολιάν και του Ζανιέρ Τόνρο, που έχασε και τα δύο μάτια του. 

Τουλάχιστον 537 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, ανέφερε πρόσφατα η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM