ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

O Χιου Τζάκμαν μιλά για τον καρκίνο του δέρματος-«Ήθελα να το ακούσετε από εμένα, μόλις έκανα δύο βιοψίες»

Χιου Τζάκμαν για καρκίνο του δέρματος-«Ήθελα να το ακούσετε από εμένα, μόλις έκανα δύο βιοψίες» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Χιου Τζάκμαν αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε περισσότερες εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος μετά από έναν πρόσφατο ιατρικό έλεγχο που έκανε.

Με έναν επίδεσμο στη μύτη του, ο Χιου Τζάκμαν, ο κινηματογραφικός Wolverine ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media ένα βίντεο παροτρύνοντας τους followers του να κάνουν ιατρικούς ελέγχους και να ακολουθούν τις συμβουλές για την προστασία από τον ήλιο.

Ο 54χρονος ηθοποιός είπε ότι αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χιου Τζάκμαν αφαίρεσε τον πρώτο όγκο μετά από διάγνωση με καρκίνο του δέρματος το 2013 και έκτοτε έχει κάνει τουλάχιστον έξι επεμβάσεις.

Στην ανάρτησή του σε βίντεο, ο Τζάκμαν είπε ότι ο γιατρός του είχε παρατηρήσει «μικρά πράγματα που θα μπορούσαν να είναι ή δεν θα μπορούσαν να είναι βασικοκυτταρικά καρκινώματα».

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ένας μη μελανοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος, δηλαδή έχει λιγότερες πιθανότητες να εξαπλωθεί και προκαλείται από υπερβολική έκθεση στον ήλιο κυρίως.

Η θεραπεία του είναι επιτυχής στο 90% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το NHS.

Ο Χιου Τζάκμαν καθησύχασε τους followers του λέγοντας ότι τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα είναι το «λιγότερο επικίνδυνο» στο πεδίο του καρκίνου του δέρματος.

«Παρακαλώ, να φοράτε αντηλιακό, απλά δεν αξίζει τον κόπο, όσο κι αν θέλετε να μαυρίσετε. Εμπιστευτείτε με!» είπε μεταξύ άλλων.

Το 2015, ο Τζάκμαν είπε στο περιοδικό People ότι οι διαγνώσεις του τον εξέπληξαν. «Είναι πάντα λίγο σοκαριστικό όταν ακούς τη λέξη «καρκίνος», είχε πει.

Σημείωσε δε, ότι ως Αυστραλός δεν φορούσε ποτέ αντηλιακό από μικρός. Είναι συνηθισμένο αυτό στην Αυστραλία. 

Ωστόσο, η  Αυστραλία είναι η πρωτεύουσα του καρκίνου του δέρματος στον κόσμο, με περισσότερα από 11.500 άτομα να διαγιγνώσκονται με μελάνωμα και περίπου 434.000 να υποβάλλονται σε θεραπεία για άλλους καρκίνους του δέρματος κάθε χρόνο.

«Ήθελα να το ακούσετε από εμένα σε περίπτωση που κάποιος με δει στο δρόμο ή οτιδήποτε άλλο. Μόλις έκανα δύο βιοψίες», εξήγησε ο Χιου Τζάκμαν.

«Μόλις πήγα στον γιατρό μου... και μόλις είδε τα μικρά πράγματα, που θα μπορούσαν να είναι ή να μην είναι βασικοκύτταρα, κατά τη γνώμη της» είπε μεταξύ άλλων.

«Ωστόσο αν μπορώ απλώς να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι έρχεται για εμάς στο βόρειο ημισφαίριο, φορέστε αντηλιακό. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο. Όσο κι αν θέλετε ένα μαύρισμα. Εμπιστευτείτε με. Είναι όλα αυτά που συνέβησαν πριν από 25 χρόνια και βγαίνουν τώρα» είπε καλώντας τον κόσμο να φορά αντηλιακό. «Θα περάσετε ακόμα απίστευτο χρόνο εκεί έξω. Να είστε ασφαλείς» είπε ο Χιου Τζάμαν.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, ο Τζάκμαν έγραψε πως «Ξέρω ότι με έχετε ακούσει να μιλάω για τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα μου στο παρελθόν. Θα συνεχίσω να μιλάω για αυτά, αν χρειαστεί. Και αν υπενθυμίζει έστω και σε ένα άτομο να φορά αντηλιακό με υψηλό SPF, τότε είμαι χαρούμενος».

Με πληροφορίες του BBC/ETOnlline

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM
Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Διεθνή / Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Η οικογένεια Τραμπ κερδίζει δισεκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα USD1 της World Liberty, με συνεργασίες που συνδέονται με την Binance και επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ
LIFO NEWSROOM
Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM