«Δεν πληρώνω»: 80χρονος Ιταλός περνά παράνομα απ΄τα διόδια εδώ και δύο χρόνια

«Δεν πληρώνω»: 80χρονος Ιταλός χρωστάει 4.000 ευρώ σε διόδια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένας 80χρονος Ιταλός κινδυνεύει να δικαστεί αφού απέφυγε να πληρώσει διόδια συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που προορίζεται συχνότερα για τους επιβάτες του μετρό.

Οδηγώντας το Fiat Punto του, ο ηλικιωμένος ταξίδευε σε αυτοκινητοδρόμους της χώρας του για δύο χρόνια, χωρίς να πληρώσει ποτέ διόδια. 

Υποστηρίζει πως τα τέλη είναι πολύ ακριβά και δεν άξιζαν τον κόπο καθώς η εξυπηρέτηση ήταν κακή, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Κατάφερε να αποφύγει την πληρωμή οδηγώντας κοντά στο προπορευόμενο όχημα, στη λωρίδα που προορίζεται για τους πελάτες του προπληρωμένου τέλους. Όταν περνούσε ο μπροστινός του, επιτάχυνε ώστε να προλάβει την μπάρα ανοιχτή.

Ο 80χρονος, ο οποίος ζει σε οίκο ευγηρίας στο Fiuggi του Λάτσιο, χρησιμοποιούσε την ίδια τακτική για την είσοδο και την έξοδο στους δρόμους. 

Τελικά, εντοπίστηκε αφού οι εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας κατάφεραν να αναγνωρίσουν το Fiat Punto και να βρουν πού μένει ο ηλικιωμένος.

Διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει, μεταξύ άλλων, στη Ρώμη και τη Νάπολη χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο, καθώς μπορεί να διωχθεί για απάτη για τα οφειλόμενα 4.000 ευρώ.

«Δεν πληρώνω» φέρεται να είπε στον δικηγόρο του. «Ο αυτοκινητόδρομος είναι δημόσια υπηρεσία, δεν μπορούν να βάζουν διόδια. Για να μην αναφέρω πως οι τιμές είναι πολύ υψηλές για την προσφερόμενη υπηρεσία». 

Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, πληροφορίες από το οποίο επικαλείται ο Guardian, ο 80χρονος είπε, ακόμα, στον δικηγόρο του πως βαριόταν στο γηροκομείο και συνήθιζε να φεύγει τα βράδια για να οδηγήσει. «Οι άλλοι τρόφιμοι κοιμούνταν συγκεκριμένη ώρα και εγώ τι να κάνω; Δεν μπορούσα να μείνω μέσα ολόκληρη μέρα». 

Η οδήγηση ήταν πάντα το μεγάλο του πάθος. «Μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη και όσο μπορώ να το κάνω, θα συνεχίσω να το κάνω». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM