Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: Δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε κολέγιο

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: Δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε κολέγιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε ένα κοινοτικό κολέγιο στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και το έχουν σκάσει από το σημείο, ενώ το ίδρυμα βρίσκεται σε κατάσταση lockdown.

Η αστυνομία ενημερώθηκε περί τις 10:10 (τοπική ώρα) και αμέσως φοιτητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κλήθηκαν να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να κρυφτούν. 

«Είμαστε αντιμέτωποι με ενεργό δράστη. Αστυνομικοί είναι επί τόπου. Η πανεπιστημιούπολη έχει μπει σε lockdown με καταφύγια για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό» αναφέρθηκε στην ενημέρωση από τις Αρχές. 

Περί τις 11:50, σε νέα ενημέρωση, έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε πλέον απειλή στο σημείο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υπάρχει ενεργός δράστης στην πανεπιστημιούπολη στο Forsyth Tech. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη στο σημείο. Δεν υπάρχουν άλλες απειλές σε κάποιο άλλο σχολείο στην περιοχή». 

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εικόνα για θύματα από τους πυροβολισμούς. 

Όσον αφορά στους δράστες, η αστυνομία προειδοποίησε πως παραμένουν ένοπλοι ενώ φορούν γκρι ρούχα και μαύρες κουκούλες. 

Είναι μεγάλη η δύναμη της αστυνομίας που παραμένει στο σημείο, ενώ υπάρχουν και drones που σκανάρουν την περιοχή από αέρος. 

Φοιτητής του κολεγίου σημείωσε πως ήταν στο πρώτο όροφο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί σε κοντινό σημείο. Έλαβε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του από τους ιθύνοντες και πολύ γρήγορα κινήθηκε προς ασφαλές σημείο, ενώ η αστυνομία έστησε περίμετρο. 

«Είναι κάτι που απλά δεν περιμένεις» είπε ο φοιτητής. «Η έκφραση του απόλυτου τρόμου στο πρόσωπο του καθηγητή μου όταν μας είπε ότι υπήρχε συναγερμός για ενεργό δράστη είναι κάτι που δεν μπορώ να διαγράψω από το μυαλό μου».

Το περιστατικό έρχεται μέρες μετά τους πυροβολισμούς στο χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ, όπου ένοπλη σκότωσε τρία παιδιά και τρία άτομα προσωπικού. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM