Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις

Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unpslash
0

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στο δίκτυο μεταφορών της Γερμανίας καθώς δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Το προσωπικό σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, λεωφορεία και μετρό της Γερμανίας προχώρησε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε 24ωρη απεργία.

Τα συνδικάτα ζητούν υψηλότερους μισθούς για να βοηθήσουν τα μέλη τους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής σε όλη τη χώρα.

Υπήρξαν πολλαπλές μικρότερες στάσεις εργασίας σε άλλους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά η απεργία της Δευτέρας θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Τα δύο συνδικάτα, που συμμετέχουν στην απεργία είναι από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία. Η Verdi εκπροσωπεί περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των αεροδρομίων. Η EVG εκπροσωπεί περίπου 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn, την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, και σε άλλες εταιρείες λεωφορείων.

Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι η απεργία θα αυξήσει την πίεση στους εργοδότες ενόψει ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Ο Φράνκ Βέρνεκε, ο επικεφαλής της Verdi, περιέγραψε την αύξηση των μισθών ως ζήτημα επιβίωσης για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Ο κόσμος δεν είναι μόνο κακοπληρωμένος, αλλά και απελπιστικά καταπονημένος», είπε.

Η Verdi θέλει να εξασφαλίσει αύξηση μισθών 10,5% για το προσωπικό, ενώ το άλλο εμπλεκόμενο συνδικάτο, η EVG, θέλει αύξηση 12%.

Ο εθνικός φορέας σιδηροδρόμων της Γερμανίας, η Deutsche Bahn, καταδίκασε τα σχέδια και τα χαρακτήρισε «εντελώς υπερβολικά, αβάσιμα και περιττά».

Απεργία στις μεταφορές: Αντιδράσεις και ακυρώσεις 

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου την Κυριακή, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν. Η ένωση αεροδρομίων της Γερμανίας δήλωσε ότι περίπου 380.000 αερομεταφορείς θα επηρεαστούν από την απεργία, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή «υπερβαίνει κάθε δυνατό και δικαιολογημένο μέτρο».

Ορισμένοι εκπρόσωποι των εργοδοτών προειδοποιούν ότι τα συνδικάτα προβάλλουν παράλογα αιτήματα, τα οποία κινδυνεύουν να τα αποξενώσουν από την κοινή γνώμη. 

Ωστόσο, ορισμένα συνδικάτα έχουν καταφέρει να κερδίσουν αυξήσεις στους μισθούς, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα ταχυδρομεία που κέρδισαν αύξηση 11,5% στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM